Ingrediente
Pt aluat:
- 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta)
- 50 gr unt moale
- 1 galbenus
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 400 gr faina
- 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita
Pentru umplutura:
- 500 gr branza dulce de vaci
- 1 ou+1 albus
- 1 lingurita sare
- 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna)
- 3 fire ceapa verde
- 2-3 pumni nuci
- 3 linguri gris
Mod de preparare
Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10 minute.
Pentru umplutura: zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sarea, oul si albusul, grisul si amestecam cu un tel. Taiem branza cu mucegai cubulete, oprim cateva bucati pentru décor, iar restul adaugam la umplutura de branza. Ceapa o taiem feliute, iar nucile le zdrobim in maini. Adaugam ceapa si nucile la umplutura, dar oprim din fiecare cate putin. Amestecam toate ingredientele de la umplutura si le punem peste blatul copt pt 10 minute. Deasupra punem cate putin din branza cu mucegai, ceapa si nuci. Coacem tarta la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, ceapa verde si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|