Tarta cu branza de capra

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2015 | 3386 vizualizari
Tarta cu branza de capra

Ingrediente

  • aluat din 140 gr unt,280 gr faina,sare,1 ou,2 linguri apa rece
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 180 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 oua
  • 200 gr branza de capra

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.Inveliti aluatul in folie de plastic si dati-l la rece  pentru cel putin o ora.
Incingeti cuptorul la 200 de grade.Ungeti forma de tarta cu unt.Intindeti aluatul cu sucitorul si puneti-l in forma ,ridicandu-l si pe marginile formei .Intepati-l cu furculita si dati-l la cuptor 10 minute.Curatati usturoiul si tocati-l marunt .

Caliti-l cateva secunde in untul topit.Adaugati faina ,amestecati ,apoi turnati laptele ,amestecand continuu.Puneti busuiocul ,cimbru sare ,piper.Lasati sa fiarba cateva minute ,pana se ingroase.Dati jos ,lasati sa se racoreasca apoi adaugati galbenusurile .Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugati cu grija la amestecul cu galbenusuri .Scoateti tarta din cuptor ,reduceti usor focul ,presarati deasupra branza sfaramata si turnati amestecul de oua.Dati la cuptor  pana devine aurie.Serviti tarta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

Postat de Oana

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si sunca

Postat de mirela0911

Tarta cu ciuperci si sunca

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2015, 09:23
la 18.03.2015, 09:26
Minunata!
la 18.03.2015, 09:54
minunata tarta
la 18.03.2015, 10:16
Super-gustoasa!
la 18.03.2015, 10:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking