Tarta cu branza dulce si mandarine

Postat de katty in Dulciuri
25 Feb 2017 | 5677 vizualizari
Tarta cu branza dulce si mandarine

Ingrediente

  • Crusta:
  • 100 gr unt 82%
  • 200 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 ou

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic budinca de cocos
  • 2 cutii compot de mandarine
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare

Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 1/2 de ora.
Intindem aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o forma de tarta, tapetand fundul si peretii acesteia. Taiem surplusul de pe margini si intepam aluatul cu furculita din loc in loc. Asezam peste aluat o hartie de copt, umplem interiorul cu boabe de fasole sau orez si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Scoatem tava, scoatem hartia de copt cu tot cu boabele de fasole si umplem crusta de tarta cu crema de branza.
Pentru umplutura separam ouale. Batem albusurile spuma tare. Amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de budinca. Amestecam cele doua compozitii si turnam in crusta de tarta. Dam tarta la cuptor la foc mediu pana tarta se rumeneste usor. Scoatem tarta si o lasam la racit. Scurgem fructele din compot. Asezam peste branza feliile de mandarina. Hidratam gelatina in 125 ml sirop de la compot, apoi punem lichidul la foc si il incalzim bine, fara a fierbe. Il lasam sa se racoreasca usor, apoi il turnam peste fructe. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Postat de CulinaryRainbow

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

   Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.     Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul....

Citeste continuarea

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Postat de autodiag

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2017, 21:09
Foarte buna!
la 25.02.2017, 21:10
Ce bine arata
la 25.02.2017, 21:16
la 25.02.2017, 21:43
Ce faina e!
la 25.02.2017, 21:47
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking