Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc

Postat de ancutsa in Mancare copii
2 Iul 2019 | 3017 vizualizari
Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc

Tartă delicioasă cu aluat pufos, pentru care am folosit iaurt grecesc și făină specială pentru cozonac. Am umplut-o cu brânză și piept de porc. Vă recomand să faceți aluatul în casă, de câte ori aveți posibilitatea, pentru că e mai sănătos decât foietajul. Este ideală pentru o gustare de după amiază, de luat la pachet, la picnic sau în excursii. „Meniu copii”

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă caldă,
  • Sare, după gust,
  • 318 g făină pt cozonac,
  • 77 g iaurt grecesc,
  • 40 ml ulei,
  • 200 g brânză de vaci 6% grăsime,
  • 120 g brânză dulce,
  • 200 g piept de porc,
  • 2 ouă

Mod de preparare

 

Mai întâi se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se lasă la odihnit, pe masă, 10 minute.

Între timp, se amestecă, într-un castron, brânza de vaci cu brânza dulce, un ou, sare, după gust.

Se presară puțină făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, se transferă într-o tavă de tartă pregătită cu foaie de copt. Se decupează aluatul în exces, se întinde amestecul de brânză, apoi se garnisește cu pieptul de porc, tăiat fâșii subțiri.

Din aluatul rămas se pregătește un model cu care se decorează tarta. Se unge cu un ou bătut bine, într-o ceșcuță.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, primele 10 minute, apoi la foc mic până se rumenește bine.

  

Porții: 8

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 40 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tarta-cu-branza-iaurt-grecesc-si-piept.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi

Postat de Constelatialeu

Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi

Mai intai am  pregatit sticksurile, fileul de pui l-am taiat betisoare subtiri si am presarat putina sare peste ele, oul l-am batut bine , apoi am maruntit fulgii de porumb. Am tavalit...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2019, 19:22
la 02.07.2019, 19:37
la 02.07.2019, 20:15
la 02.07.2019, 20:38
Cât de bună trebuie să fie...!
la 02.07.2019, 22:31
Delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking