Ingrediente
- 1 pachet de foietaj
- 1 l lapte
- 5 linguri zahar
- 1 ceasca orez cu bob rotund
- coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala
- 1 baton de scortisoara
- 4 oua
- 125 Crema fina Delaco
- visine
- 1 plic glazura de gelatina transparenta
Mod de preparare
Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul de scortisoara,lamaia iar dupa ce s-a racit bine, adaugam branza,galbenusurile apoi usor incorporam albusurile spuma ai lasam deoparte
Forma de tort o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita fundul si lasam la cuptor 10min;rasturnam budinca,nivelam suprafata,punem visine bine scurse si lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa acest timp,lasam sa se raceasca foarte bine chiar pana a doua zi,dupa care punem tarta pe un platou,deasupra ornam cu visine si turnam glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca de orez si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|