Ingrediente
- Pt tarta
- 100 gr unt (la temperatura camerei)
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 6 linguri apa
- 1 ou
- coaja rasa de lamaie
- Pt umplutura
- 1 kg capsune
- 5 linguri zahar
- 4 linguri amidon
- un strop esenta de migdale
- Pt uns
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Spalam capsunele si le indepartam coditele. Le taiem in patru. Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si le punem pe foc. La mine au lasat destul suc, am scos cam 150 de ml. Lasam sa fiarba cam 15 minute. Amestecam amidonul cu putin sirop lasat de capsune si adaugam peste. Mestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Dam deoparte si adaugam esenta. Lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu zaharul,pana devine cremos.(Eu va spun sincer ca n-am folosit zahar nici la capsune nici la tarta. Am folosit indulcitor lichid). Adaugam oul, il incorporam, apoi apa, coaja de lamaie si faina. Framantam un aluat pe care il transferam pe masa de lucru infainata. Impartim aluatul in doua (trei sferturi si un sfert). Din cele 3 sferturi de aluat intindem o foaie pe care o punem in forma de tarta care in prealabil am uns-o cu unt. Indepartam excesul de aluat. Turnam umplutura. Din aluatul ramas, intindem o foaie din care taiem fasii si facem un grilaj pe care il asezam deasupra tartei. Ungem cu galbenusul batut cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca in tava, apoi bagam putin la rece. Eu n-am mai avut rabdare. :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|