Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Postat de licurici_lra in Dulciuri
27 Mai 2016 | 2562 vizualizari
Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 350 g faina;
    • 200 g unt;
    • 2 galbenusuri;
    • o lingura Green Sugar;
    • 2 lingurita coaja de portocala.
  • Pentru umplutura:
    • 500 g capsune;
    • 500 g cirese;
    • 100 g Green Sugar;
    • o lingurita coaja de portocala;
    • o lingurita esenta de migdale.

Mod de preparare

  1. Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
  2. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
  4. Dupa ce s-a lasat putina zeama, se fierb fructele 10 min, apoi se adauga esenta de migdale si coaja de portocala si se opreste focul.
  5. Cand se racesc fructele, se scoate aluatul de la frigider.
  6. Aluatul se imparte in dua parti, se mai framanta putin, apoi se intind foile cu sucitorul.
  7. Se pune o foaie intr-o forma de tarta, apoi se adauga umplutura.
  8. Daca este multa zeama de la fructe, nu se pune toata sau se presara putin gris pete aluat, apoi se pune umplutura.
  9. A doua foaie se pune deasupra sau se pot face diferite forme si se pun peste umplutura.
  10. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35min sau pana se rumeneste. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci umplute

Postat de diaconta

Nuci umplute

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta rustica cu mere

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 16:10
Ce frumoasa
la 27.05.2016, 16:11
Foarte buna
la 27.05.2016, 16:11
O bunătate!
la 27.05.2016, 16:11
Multumesc!
la 27.05.2016, 16:14

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking