Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Postat de panacris in Pui
21 Noi 2017 | 3725 vizualizari
Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

O nouă rețetă din ciclul reciclare, totul se transformă, nimic nu se aruncă ;) Stăteau stânjenite în frigider, câteva bucățele de carne fiartă de pui, o bucățică de mușchi, una de salam, câteva ciupercuțe, restul ingredientelor nu lipsesc din frigiderul Casei Zmeilor ;) și uite așa, am pregătit o tartă aperitiv super faină ;) Acum s-a nimerit și concursul  "tarte si placinte rumenite si iscusite", așa că, precum mă știți, îmbin utilul cu plăcutul  ;) Dar a fost așa de apreciată că poze de prezentare frumoasă și secțiune, ioc :d Sper să vă facă cu ochiul tarta mea ;) 

Ingrediente

  • Aluat de tartă sărată Linco cca. 800 g
  • Carne de pui fiartă cca. 250 g
  • Mușchi file de porc salcrud cca. 50 g
  • Salam de Sibiu cca. 50 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură
  • Ciuperci champignon cca. 100 g
  • Cremă de brânză cu verdețuri 100 g
  • Ouă 2 bucăți
  • Vinete chinezești 1 bucată, cca. 150 g
  • ulei de măsline cca. 1 linguriță
  • Mozzarella cca. 150 g
  • Ardei gras roșu 1 bucată
  • Mărar proaspăt ½ legătură
  • Pentru toping:
  • Ou 1 bucată

Mod de preparare

Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsându-se la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit.

Amestecul de mai sus se ia de pe foc, în el se adaugă crema de brânză, ardeiul tocat mărunt, ouăle și mărarul tocat mărunt, și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Între timp într-o tavă termorezistentă se așază aluatul de tartă, cam trei sferturi, (un sfert se păstrează ptr. capac!) se înțeapă cu furculița și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 min la 200 grade C

Vânăta chinezească se feliază se dă cu sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Apoi se spală de sare și se prăjește pe grătarul încins, stropit cu puțin ulei de măsline.

După ce s-a copt aluatul, se răstoarnă umplutura, apoi se decorează cu vinetele prăjite și felii de mozzarella, apoi se așează fâșii din aluatul rămas, ce se ung cu ou bătut și se dă tarta la copt cca. 25 minute, la 200 grade C.

 Se servește caldă sau rece. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de pui cu ciuperci si ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui cu ciuperci si ceapa verde

Pulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei...

Citeste continuarea

Orez brun cu legume si piept de pui

Postat de Dya

Orez brun cu legume si piept de pui

Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 21:24
tipic zmeesc.....
la 21.11.2017, 21:25
Ce tartă gustoasă și aspectuoasă!
la 21.11.2017, 21:34
buna buna
la 21.11.2017, 21:34
la 21.11.2017, 21:46
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking