Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 ml lapte caldut
- 350 gr faina
- 25 gr drojdie
- 1 lingura untura de porc
- 1 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 5 cartofi mari
- 200 gr carne de porc, fiarta si maruntita
- 4-5 castraveti murati
- 2 gogosari murati
- Sare
- Piper
- 1 galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare
Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii prajim in ulei. Castravetii si gogosarii ii taiem cubulete. Amestecam intr-un bol cartofii cu carnea fiarta si taiata marunt, cu castravetii si gogosarii. Asezonam. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua. O bucata 2/3 din aluat si cealalta 1/3 din aluat. Intindem bucata mai mare in forma de disc si o asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm
Avem grija ca aluatul sa ajunga peste marginea formei. Punem umplutura.Deasupra punem cealalta bucata de aluat intinsa tot ca un disc. Unim marginile celor doua bucati de aluat, rasucind spre interior . Ungem suprafata aluatului cu galbenusul de ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste frumos.
Pofta mareee!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|