Tarta cu carne tocata si legume mexicane

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne
23 Aug 2018 | 2635 vizualizari
Tarta cu carne tocata si legume mexicane

Tare buna a fost aceasta tarta! La trandafirasi m-a ajutat mama :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata vita-porc
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 200 g amestec mexican
  • 150 g fasole rosie din conserva
  • 50 g porumb dulce din conserva
  • putin cimbru uscat
  • 2 linguri suc de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 9 felii de sunca Padurea Neagra (100 g)
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm

Mod de preparare

Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se caleste carnea, apoi se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata). Dupa ce s-a inmuiat si aceasta, se adauga amestecul mexican, fasolea rosie, porumbul si cimbrul si se mai tin la foc 1-2 minute. Se potrivesc de sare. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de rosii, ouale si boiaua de ardei dulce.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, inlaturandu-se excesul. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. Se pun 4 felii de sunca pe deasupra, iar din restul feliilor de sunca se formeaza trandafirasi.

Se decoreaza tarta cu aluatul ramas si cu trandafirasii din sunca.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele rotunde la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Chiftele  rotunde la cuptor

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam...

Citeste continuarea

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2018, 23:18
Ce bunatate!
la 23.08.2018, 23:22
Foarte buna!
la 24.08.2018, 08:23
la 24.08.2018, 11:50
super
la 24.08.2018, 12:45

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking