Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
5 Oct 2016 | 6641 vizualizari
Rogan Josh – miel in stil indian

"Rogan Josh este un fel de mâncare indiană originară din regiunea Kashmir. Bucăţile de miel sunt condimentate şi pregătite într-un sos pe bază de iaurt. Cuvântul “rogan” înseamnă ulei în persană, iar “josh” inseamnă picant, fierbinte, de aici denumirea de “rogan josh” a primit în India înţelesul de “gătit în ulei incins”. Modurile de preparare, la fel ca şi ingredientele, variază de la reţetă la reţetă, dar pentru oricare dintre ele, pleiada de condimente este esenţială. Pentru occidentali mixul de condimente poate fi înlocuit cu praf de curry, dar dacă doriţi să respectaţi reţeta întocmai, atunci trebuie să faceţi rost de nucşoară, cuişoare, ghimbir, scorţişoară, chimion, anason, şofran, chimen dulce, chilli roşu…şi asta doar pentru început."   https://www.youtube.com/watch?v=p1RgI4R8VX4   Am preparat reteta la dorinta sotului meu care sunt sigura ca n-ar gustat-o daca era initiativa mea :)))  De altfel pe mama-soacra n-am reusit s-o conving sa manance. Cand a vazut ce ingrediente folosesc pentru o "tocana" m-a rugat ca ei sa nu-i opresc asa ceva si ca ar fi bine sa nu folosesc toata pulpa de miel ca sa aruncam mai putina mancare in cazul in care nici noua n-o sa ne placa  =))))))  Dar... surpriza! :D A iesit o mancare atat de buna, cu o aroma atat de placuta, incat am servit amandoi cate doua portii.  Nu pot sa descriu in cuvinte gustul, nu seamana cu nimic din ce am mancat pana acum, asa ca nu va ramane decat sa incercati sa va preparati singuri Rogan Josh :)  

Ingrediente

  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 5-6 boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa cu nucşoară
  • 4-5 cuişoare
  • 1/2 lingurite cu scorţişoară
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 pulpa de miel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir de 2,5 centimetri, tăiată bucăţi
  • 1 lingurita cu boia iute de ardei
  • 1 lingurita cu boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de seminţe de chimen
  • 1 lingurită cu praf de curry
  • o foaie de dafin
  • sare după gust
  • 2-3 roşii făcute piure
  • 2-3 linguri de iaurt simplu

Mod de preparare

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite.

Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină.

Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am folosit wok-ul ) la foc mediu. Adăugam boabele de piper negru, praful de nucşoară, cuişoarele, foaia de dafin şi amestecam până încep să emane mirosurile specifice.

Adăugam ceapa pe care o calim cca 10 minute, până devine aurie. Adăugam carnea de miel şi gătim timp de alte cinci minute până ce aceasta se închide la culoare, moment în care putem adauga şi pasta de usturoi şi ghimbir. Amestecam, reducem focul la mic şi lasam să se prăjească timp de cinci minute învârtind în tigaie din când în când.

Este momentul sa adaugam boiaua, seminţele de chimen, praful de curry, sarea, roşiile şi iaurtul. 

Acoperim tigaia şi lăsam focul la minim. Trebuie să scadă timp de 10 minute. Adăugam 3 linguri de apă fierbinte la sos, amestecam bine şi mai lăsam pe foc timp de alte 8-10 minute până se îngroaşă.

Acum adăugam apă fierbinte cât să acopere mielul, lăsam amestecul să înceapă să fiarbă şi lasam pe foc până când carnea se patrunde usor. 

In reteta originala se specifica sa garnisim cu coriandru tăiat înainte de a servi, dar eu am ales patrunjelul verde. 

Am servit cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rogan Josh – miel in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Varza noua calita cu carne afumata

Postat de Constelatialeu

Varza noua calita cu carne afumata

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2016, 20:27
trebuie sa fie bun
la 05.10.2016, 20:49
Ciudat dar extrem de bun, Motanel!
la 05.10.2016, 20:50
O, ce reteta extraordinara Inisor! Cred ca e ceva de vis !
la 05.10.2016, 21:02
Direct la favoriteee
la 05.10.2016, 21:18
Rux, amandoi am decis ca este o reteta ce merita repetata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking