Tarta cu cartofi si bacon

Postat de piko in Aperitive / Garnituri
26 Mar 2012 | 7037 vizualizari
Tarta cu cartofi si bacon

Ingrediente

  • Pt Aluat
  • 250 g faina
  • 150g unt moale
  • o lingurita de zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • Pt umplutura
  • 250g bacon afumat
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 8 linguri de smantana lichida
  • patrunjel tocat (3 linguri)
  • ciuperci din conserva (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul: Intr.un bol se pune faina cu zaharul, sarea si untul. Se amesteca pana se incorporeaza untul, apoi se adauga oul si cele 2 linguri de lapte. Se framanta bine apoi se formeaza o mingiuca din coca, care se inveleste in folie de plastic  si de da la frigider o ora. Eu de obicei cumpar coca pt aceasta tarta. Cine prefera sa cumpere este nevoie de 2 coci.

Pt umplutura: Baconul se taie in cubulete, cartofii curatati si spalati se taie in rondele destul de subtiri. Ceapa se curata si se taie in feliute subtiri. Intr-un bol separat se amesteca cele 8 linguri de smantana lichida cu sarea, piperul si cele 3 linguri de patrunjel tocat marunt. Int-un castron se pun cartofii, ceapa si baconul, peste care se adauga smantana lichida preparata si se amesteca bine. Aluatul se inparte in 2 (sa fie o parte mai mare si una mai mica)

Forma pt tarta se unge cu unt. Partea mai mare de aluat se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta. Se toarna umplutura in forma si deasupra se pune partea mica de coca intinsa cu sucitorul.

Se unge deasupra tarta cu un ou batut si  se da la cuptor la 200 grade, 50 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2012, 19:24
Imi pare rau ca am servit cina ....ma infiintam cu o farfurie la bunatatea de tarta
la 26.03.2012, 19:44
buni, io zic sa va fie de bine ca ce-i in mana....
")))))))))))))
la 26.03.2012, 19:48
la 26.03.2012, 19:53
buna buna
la 26.03.2012, 20:13
ce faina

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking