Tartă cu cartofi și sparanghel

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2015 | 4457 vizualizari
Tartă cu cartofi și sparanghel

Zilele trecute am vizionat la Paprika, pe Jamie, cu această minunată tartă. M-a bântuit în fiecare seară, în sfârșit i-a venit rândul, bineînțeles în stil românesc;) Dar e la fel de delicioasă ;) spor și poftă bună!

Ingrediente

  • foietaj cca. 250 g,
  • cartofi copți 4-5 bucăți,
  • brânză de burduf 300 g,
  • kefir 300 ml,
  • ouă 3 bucăți,
  • tije de sparanghel verde conservat cca. 5-6 bucăți,
  • roșii cherry 5-6 bucăți

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute.

Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingredientele.

Foaia de foietaj, se așeză într-o tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii cherry.

Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cartofi și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu cartofi si ton ( la cuptor)

Postat de caroline

Omleta cu cartofi si ton ( la cuptor)

Mai intai curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem cuburi . Punem ulei intr-o tigaie la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins punem cartofii la prajit .Presaram sare . Intre timp...

Citeste continuarea

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Postat de merisor67

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2015, 21:12
Arata atat de bine incat .... o poti inrama
la 01.03.2015, 21:14
chiar ca e frumoasa
la 01.03.2015, 21:14
la 01.03.2015, 21:15
Dar ce frumoasa ti-a iesit cred ca are si un gust foarte bun
la 01.03.2015, 21:18
Ce frumoasa este...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking