Tartă cu ciocolată

Postat de LadyCrs in Prajituri
29 Mar 2012 | 3071 vizualizari
Tartă cu ciocolată

De aici m-am inspirat :) http://artaculinara.com/tarta-de-ciocolata-1348.html

Ingrediente

  • BLAT:
  • 160 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • coajă rasă de portocală
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml frișcă nebătută
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri

Mod de preparare

Pentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Am amestecat până s-a legat aluatul astfel încat să pot forma o bilă..L-am învelit în folie de plastic după care l-am lăsat la frigider pentru o oră. După aceea l-am scos, l-am întins și am căptușit cu el forma de tartă unsă cu unt. Să nu uităm să împungem pe alocuri fundul tartei cu furculița și mai lăsăm o jumătate de oră aluatul la frigider.

Între timp vom prepara crema astfel : punem laptele, frisșca și zahărul într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata tăiată bucăți. Acoperim cratița cu un capac pentru 5 minute  apoi amestecăm bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas batem gălbenușurile și le vom încorpora în cremă după ce aceasta s-a mai răcit.

Încingem cuptorul la 180 g C și coacem aluatul timp de 10-15 minute, până capătă aspect de biscuite. Îl scoatem din cuptor și micșorăm temperatura la 170 g C. Turnăm crema peste blat și mai dăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată este  fermă la suprafață, dar dacă mișcam tava tremură ușor ca gelatina. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească ( umplutura se va mai întări și atunci când o vom tăia nu va curge! )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2012, 18:28
bun
la 29.03.2012, 18:52
place
la 29.03.2012, 19:08
la 29.03.2012, 19:13
la 29.03.2012, 19:13

niste poze?????

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking