Tartă cu ciocolată

Postat de madi_marin in Dulciuri
8 Feb 2013 | 6543 vizualizari
Tartă cu ciocolată

Am tot văzut în ultima vreme reţete de tarte cu ciocolată acre mi-au atras atenţia. Nu am pregătit niciodată desertul acesta…..până aseară. Azi l-am degustat şi mi-a plăcut foooarte tare. O să încerc şi să combin ciocolata cu alte arome.

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 100 g margarină sau unt
  • 6 linguri apă
  • esenţă de vanilie
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 400 g ciocolată (300 g amăruie şi 100 g cu lapte)
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 si 1/2 pliculeţe de gelatină

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru blat: se topeşte grăsimea până devine cremoasă, apoi se amestecă cu făina cernută, oul bătut, esenţa şi apa. Se frământă un aluat , iar daca este prea lipicios se mai adaugă puţină făină. Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se pune în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptorul încins până se rumeneşte uşor.

Pentru cremă punem frişca lichidă într-un vas, apoi adăugăm ciocolata, cacaoa desfăcută în puţină frişcă lichidă şi esenţa şi punem la foc mic amestecând continuu până ce totul devine omogen.

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece, apoi se pune la foc mic să se dizolve, insă fără să fiarbă. Se încorporează uşor răcită în crema de ciocolată şi se dă puţin la rece.

Se toarnă crema călduţă peste blatul răct şi se dă tarta la rece. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 08.02.2013, 20:16
Cata ciocolata! Wowww! Super !
la 08.02.2013, 20:18
Arata super. Si eu tot zic ca fac tarta cu cioco de vreun an...poate anul acesta o sa si reusesc
la 08.02.2013, 20:19
Madi, eu nu sunt aşa pretenţios să ştii. Adică nu ţin aşa la etichetă, şi dacă ar fi să-mi trimiţi din minunăţia de tartă cu tot cu tavă, nu zic nu
Arată minunat
la 08.02.2013, 20:19
super arata
la 08.02.2013, 20:21
Ela...multumesc...

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking