1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile.
2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta pe care puneti-l la rece invelit intr-o folie. Gordon nu precizeaza un timp anume, el spune pentru cateva ore, eu l-am lasat 30 de minute ca pe orice aluat de tarta.
3. Puneti aluatul pe o foaie de copt si rulati-l, apoi asezati-l in forma de tarta. Intepati aluatul cu o furculita. Dati forma la rece pentru 15 minute.
4. In acest moment eu m-am ocupat de crema: puneti ciocolata intr-un vas. Aduceti frisca si laptele la punctul de fierbere( se va da un clocot), se va turna peste ciocolata si se va amesteca bine cu o spatula, apoi se va pune peste oua si se va mixa totul impreuna cu zaharul pudra si cu vanilia. Cu aceasta crema se va umple foaia de tarta.
5. Intre timp preincalziti cuptorul la 190 de grade. Acoperim aluatul cu o foaie de copt pe care am asezat boabe de fasole sau orez. Gordon prevede in reteta ca timp de coacere initial de 20 de minute. Eu asa am procedat insa dupa cum veti vedea marginile erau aproape bine facute. El spune ca foaie cu orezul trebuie inlaturata, marginile taiate si apoi lasata forma pentru inca sase minute la cuptor. Parerea mea este ca deja era mult prea mult, astfel ca in acest moment am pus deja crema de ciocolata.
6. Gordon prevede( dupa cum veti vedea in link-ul atasat) coacerea pentru 35-40 de minute, lucru imposibil de realizat pentru ca tarta se va face scrum...deci lasati tarta pana ce crema nu mai "tremura" si se intareste binsor. Lasam tarta la racit si apoi o decoram dupa inspiratie.
Cam aceasta este povestea mea cu tarta delicioasa by Gordon :)))) insa va spun...chiar merita probata :)
http://www.gordonsrecipes.com/recipes/chocolate/gordons-chocolate-tart/