Tarta cu ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
26 Ian 2014 | 3871 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Este reteta lui Gordon Ramsey si este chiar un deliciu, ma bucur mult ca am incercat-o, eu nu am avut ciocolata cu lapte asa ca am inlocuit-o tot cu ciocolata neagra si am dublat cantitatea de zahar de la crema...are totusi si ceva minusuri reteta lui, este gresit timpul de preparare( mi s-a parut asta de la inceput), nu poti lasa o foaie de blat subtire sa stea la cuptor asa multa vreme, eu am vrut o tarta cu margini mai inalte care insa aproape s-au ars( cum va spuneam nu e in regula timpul dat de el), astfel ca am fost nevoita sa le tai si sa scurtez si timpul in care a stat din nou la cuptor impreuna cu crema......insa chiar are un gust extraordinar, iar data viitoare( caci sigur va mai fi ....), voi proceda asa cum stiu eu mai bine ...

Ingrediente

Aluat de tarta:

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt( rece)
  • 125 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 ou si 1 galbenus

Crema de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra( plus extra pentru decor)
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • zahar pudra pentru decor( eu am pus frisca si fulgi de ciocolata)

Mod de preparare

1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile.

2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta pe care puneti-l la rece invelit intr-o folie. Gordon nu precizeaza un timp anume, el spune pentru cateva ore, eu l-am lasat 30 de minute ca pe orice aluat de tarta.

3. Puneti aluatul pe o foaie de copt si rulati-l, apoi asezati-l in forma de tarta. Intepati aluatul cu o furculita.  Dati forma la rece pentru 15 minute.

4. In acest moment eu m-am ocupat de crema: puneti ciocolata intr-un vas. Aduceti frisca si laptele la punctul de fierbere( se va da un clocot), se va turna peste ciocolata si se va amesteca bine cu o spatula, apoi se va pune peste oua si se va  mixa totul impreuna cu zaharul pudra si cu vanilia. Cu aceasta crema se va umple foaia de tarta.

5. Intre timp preincalziti cuptorul la 190 de grade. Acoperim aluatul cu o foaie de copt pe care am asezat boabe de fasole sau orez.  Gordon prevede in reteta ca timp de coacere initial de 20 de minute. Eu asa am procedat insa dupa cum veti vedea marginile erau aproape bine facute. El spune  ca foaie cu orezul trebuie inlaturata, marginile taiate si apoi lasata forma pentru inca sase minute la cuptor. Parerea mea este ca deja era mult prea mult, astfel ca in acest moment am pus deja crema de ciocolata.

6. Gordon prevede( dupa cum veti vedea in link-ul atasat) coacerea pentru 35-40 de minute, lucru imposibil de realizat pentru ca tarta se va face scrum...deci lasati tarta pana ce crema nu mai "tremura" si se intareste binsor. Lasam tarta la racit si apoi o decoram dupa inspiratie.

Cam aceasta este povestea mea cu tarta delicioasa by Gordon  :)))) insa va spun...chiar merita probata :)

 

http://www.gordonsrecipes.com/recipes/chocolate/gordons-chocolate-tart/

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2014, 22:54
si planuiam sa plec acu 10 minute super apetisanta
la 26.01.2014, 22:54
cred ca a fost tare buna
la 26.01.2014, 22:56
Mi-a dat ceva batai de cap Miti...dar am dres-o...e chiar delicioasa ...multumeeesc
la 26.01.2014, 22:57
Tare buna Ancutule...multumesc frumos
la 26.01.2014, 23:06
buna buna

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking