Tarta cu ciocolata

Postat de andaoana in Prajituri
13 Mai 2014 | 4431 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Reteta este a Irinei , mi-a facut cu ochiul de cum ne-a aratat pozele , iar cand a postat reteta am si incercat-o . Este foarteeeeee bunaaaaa.

Ingrediente

  • Pt aluatul de tarta:
  •  200 g faina alba
  • 3 linguri zahar
  •  125 g unt rece
  •  2 galbenusuri
  •  1 lingura smantana
  •  1 praf de sare
  • Pt crema de ciocolata:
  •  400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
  •  300 g smantana
  •  2 galbenusuri
  •  praf de sare
  • Pt decor:
  •  fulgi de migdale

Mod de preparare

Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .

Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .

Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .

Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .

Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .

Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .

Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca . 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

Postat de Bucataras

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

Cum se prepara Tarta fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă: Așază aluatul fraged într-o formă de tartă, presând ușor la baza. Decupează de pe...

Citeste continuarea

Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios

Postat de rocsi_1612

Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios

Cum se prepara Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi, oul si un praf de sare. Amestecati putin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 12:06
la 13.05.2014, 12:10
Yummy
la 13.05.2014, 12:37
la 13.05.2014, 13:15
la 13.05.2014, 13:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking