Ingrediente
- Pt aluatul de tarta:
- 200 g faina alba
- 3 linguri zahar
- 125 g unt rece
- 2 galbenusuri
- 1 lingura smantana
- 1 praf de sare
- Pt crema de ciocolata:
- 400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
- 300 g smantana
- 2 galbenusuri
- praf de sare
- Pt decor:
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .
Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .
Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .
Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .
Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .
Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|