Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de andaoana in Prajituri
20 Mai 2015 | 2505 vizualizari
Tarta cu ciocolata si capsuni

Ca tot vorbeam azi de ciocolata si ca e buna si ea la ceva va aduc o tarta.

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 g biscuit
  • -125 g unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 g ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • -10 g gelatina
  • -250 g capsuni sau cati incap in tava de tarta
  • Extra:
  • -100 g ciocolata + 2 linguri lapte
  • -capsuni pentru decor

Mod de preparare

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.

Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.

Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .

Dam la rece si vom pregati umplutura.

Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu fiarba .

Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.

Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si zvantati in tava, turnam umplutura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita .

Deasupra ornam cu capsuni feliati .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2015, 14:23
frumoasa
la 20.05.2015, 14:26
Mmmmm, ce bunaaaa!!
la 20.05.2015, 14:26
ce buna!
la 20.05.2015, 14:53
Bunaciuneee!
la 20.05.2015, 14:54
Ce tarta buna ai facut

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking