Ingrediente
- pentru blat
- 300 gr biscuiti cu unt
- 1 lg nesquick
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 100 ml lapte
- pentru umplutura
- 400 gr ciocolata neagra
- 200 ml lapte
- 100 gr mascarpone
- rom
- 400 gr capsuni
- 1 plic zahar cu rom
- 1 lg ulei de masline
Mod de preparare
Se pregateste intai crusta de biscuiti.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc.
Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza.
Se pregateste o tava, o forma de copt, in care intindem in strat uniform baza de biscuiti. Se da la rece.
Se prepara umplutura. Se topeste la fel, pe baie de aburi, ciocolata cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topeste. La final se adauga romul, apoi branza mascarpone si se amesteca energic sa se omogenizeze si sa iasa o crema extrem de fina. Se toarna peste baza de biscuiti, se da la rece.
Capsunile se spala, se lasa la scurs. Se felieaza si se asaza peste crema de ciocolata intarita. Se ung capsunile cu o pensula cu putin ulei de masline, se pudreaza cu zahar aromatizat si se da la rece pana in momentul servirii.
Un desert rapid, ciocolatos, dar si fresh datorita capsunilor proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|