Ingrediente
- Pentru crusta
- 1 1 / 2 cani (200 grame) făină cernuta
- 1 linguriţă de sare
- 1 / 2 cana (113 grame) unt, la temperatura camerei
- 1 / 4 ceasca (50 grame) zahăr alb
- 1 ou mare, uşor bătut
- Pentru umplutura:
- 50 g zahar
- 50 g unt la temperatura camerei
- 3 lg amidon alimentar
- 2 oua
- cirese fara samburi
Mod de preparare
-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste
-se adauga oul usor batut
-adauga faina si omogenizeaza aluatul
-se ta da rece pentru cel putin 30 min
se intinde aluatul in tava de tarta ,se da la cuptor pana se rumeneste putin
-se sigileaza crusta,ungandu-se cu albus de ou usor batut,se toarna umplutura iar in aceasta se vor presara cirese fara samburi
-se da din nou la cuptor pana ce umplutura se va coace.
-Umplutura
-se vor mixa toate ingredientele de mai sus si se va turna peste crusta.
-rece fiind se va pudra cu zahar pudra si servi..!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|