Ingrediente
- Aluat de tarta:
- 300 g faina
- 1 ou
- 125 g unt rece
- 3 linguri zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri apa rece
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
- Umplutura :
- 350 g cirese (cantarite fara samburi)
- 2 linguri zahar
- 1 lingura amidon
- Crema de branza:
- 300 g branza dulce sau crema de branza
- 150 g zahar pudra
- 2 oua
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- 200 g smantana
Mod de preparare
Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora.
Pentru umplutura, se curata ciresele, se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa cateva minute timp in care ciresele vor lasa zeama. Se adauga amidonul si se pune vasul pe foc, amestecand in continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga crema de branza, smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Aluatul se intinde intr-o forma de tort, avand grija sa ajunga si pe margine. Se pune jeleul de cirese si peste cirese, crema de branza. Se coace tarta aproximativ 45-50 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pune in frigider cateva ore. Eu am lasat-o pana dimineata. Se serveste pudrata cu zahar.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|