Tarta cu citrice si nutella

Postat de RuxyRux in Dulciuri
24 Iun 2016 | 4145 vizualizari
Tarta cu citrice si nutella

Un desert minunat!

Ingrediente

Blat de tarta:

  • 275 gr faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr unt gras( 82%)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema citrice:

  • Zeama de la o lamaie verde( limeta), doua portocale si o lamaie
  • coaja de la doua portocale BIO( sau lamaie BIO, neaparat, nu folositi coaja de lamaie tratata cu substante chimice)
  • 175 ml frisca lichida
  • 175 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 5 oua mari
  • vanilie

Crema nutella:

  • 2 pahare de frisca lichida( eu am folosit Hulala)
  • 6 linguri cu varf de nutella

Mod de preparare

Blatul:

Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.

Crema de citrice:

Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul,  vanilia, coaja de  portocala( sau lamaie), zeama de citrice  si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.

Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara  si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.

In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam  incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).

Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.

Intre timp preparam crema de nutella:

Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza  insa merita...e incredibila.

Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva  ore( ideal).

Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu citrice si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu dovleac

Postat de caroline

Pariziene cu dovleac

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .  Incepem prin a prepara aluatul :  Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2016, 22:51
Uite ca din asta vreau, nu carcotesc...
la 24.06.2016, 22:54
S-a facut Cleme scumpa ...Multumesc
la 24.06.2016, 22:59
Ce combinatie ultra-mega delicioasa
la 24.06.2016, 23:10
Diuta iubita, exact asa ...iti multumesc scumpo!
la 25.06.2016, 01:25
buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking