Tarta cu citrice si nutella

Postat de RuxyRux in Dulciuri
24 Iun 2016 | 4165 vizualizari
Tarta cu citrice si nutella

Un desert minunat!

Ingrediente

Blat de tarta:

  • 275 gr faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr unt gras( 82%)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema citrice:

  • Zeama de la o lamaie verde( limeta), doua portocale si o lamaie
  • coaja de la doua portocale BIO( sau lamaie BIO, neaparat, nu folositi coaja de lamaie tratata cu substante chimice)
  • 175 ml frisca lichida
  • 175 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 5 oua mari
  • vanilie

Crema nutella:

  • 2 pahare de frisca lichida( eu am folosit Hulala)
  • 6 linguri cu varf de nutella

Mod de preparare

Blatul:

Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.

Crema de citrice:

Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul,  vanilia, coaja de  portocala( sau lamaie), zeama de citrice  si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.

Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara  si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.

In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam  incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).

Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.

Intre timp preparam crema de nutella:

Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza  insa merita...e incredibila.

Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva  ore( ideal).

Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu citrice si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata cu zmeura si mascarpone

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu zmeura si mascarpone

Se clateste zmeura cu apa rece si se pune in blender. Se adauga branza mascarpone si zaharul. Se porneste blenderul si se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se mai adauga zahar daca...

Citeste continuarea

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2016, 22:51
Uite ca din asta vreau, nu carcotesc...
la 24.06.2016, 22:54
S-a facut Cleme scumpa ...Multumesc
la 24.06.2016, 22:59
Ce combinatie ultra-mega delicioasa
la 24.06.2016, 23:10
Diuta iubita, exact asa ...iti multumesc scumpo!
la 25.06.2016, 01:25
buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking