Gogosi glazurate de post, la cuptor

Postat de Nadyne in Dulciuri
25 Noi 2016 | 3644 vizualizari
Gogosi glazurate de post, la cuptor

     Nu cunosc multe persoane carora sa nu le placa gogosile. Iar cele de post si mai ales cele coapte in cuptor, nu sunt deloc mai prejos decat cele preparate cu lapte, oua si prajite in baie de ulei. Sunt gustoase, aromate si mult mai sanatoase...

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g zahar brun
  • 60 ml ulei
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ciocolata neagra de post
  • gem
  • ornamente din zahar
  • cativa mieji de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.

     Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.

     Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum formam un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.

     Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem  sau dulceata mai consistente care va plac.

     Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute.

     Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

     Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie. 

       Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.

       Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate de post, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Cozonac pufos cu mac

Postat de reisnaor_2006

Cozonac pufos cu mac

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.11.2016, 07:05
Zici că-s de cofetărie, arată tare bine, cu atât mai mult cu cât sunt de post. Bravo!
la 25.11.2016, 07:09
Arata minunat! Am sa le incerc si eu
la 25.11.2016, 07:15
ce bune trebuie sa fie! Bravoo!!
la 25.11.2016, 07:27
la 25.11.2016, 08:28
ce gogosi bune ai facut , de ceva vreme tot zic ca fac si eu , dar nu apuc . Servesc de la tine cateva

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking