Ingrediente
- aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt rece
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 6 linguri apa foarte rece
- umplutura:
- 250 g ciuperci champignon
- 5 buchetele broccoli
- ½ ardei gras rosu
- 70 g telemea
- 3 oua
- 200 g iaurt gras
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura Maggi Secretul Gustului legume (optional)
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la calit in 2 linguri de ulei, pana cand scade apa lasata de acestea. Adaugi ardeiul taiat fasii si broccoli rupt buchetele mici. Adaugi o lingura Maggi Secretul Gustului legume si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele, pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi telemeaua si o amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita.
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu iaurtul si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|