Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
28 Apr 2017 | 2793 vizualizari
Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

Delicii de Paste

Ingrediente

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 5 buchetele broccoli
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g telemea
  • 3 oua
  • 200 g iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura Maggi Secretul Gustului legume (optional)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la calit in 2 linguri de ulei, pana cand scade apa lasata de acestea. Adaugi ardeiul taiat fasii si broccoli rupt buchetele mici. Adaugi o lingura Maggi Secretul Gustului legume si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele, pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi telemeaua si o amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu iaurtul si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Conopida cu sos alb

Postat de licurici_lra

Conopida cu sos alb

Am fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...

Citeste continuarea

Chifteluţe din linte roşie

Postat de simonacallas

Chifteluţe din linte roşie

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2017, 19:46
la 28.04.2017, 20:24
f frumoasa
la 28.04.2017, 20:49
la 28.04.2017, 20:53
Perfectă pentru cină!
la 28.04.2017, 20:58
Woooowww. Super bunăciune! Deja simt că ai preluat ștafeta Mă refer strict la postările mele P.S. Un mic sfat, încearcă să scoți Magi, Knor si alte adaosuri Sunt legume, tot timpul anului ce pot substitui chimicalele P.S. 2 asta dacă nu faci parte din vre-un concurs sau campanie În rest nota 10 +

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking