Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Postat de andaoana in Prajituri
22 Feb 2016 | 2886 vizualizari
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Imi place nuca de cocos si o folosesc de cate ori am ocazia. Consumam miez de cocos, fulgi dar mai ales lapte de cocos.  De data asta am incercat sa fac un blat de nuca de cocos de care sunt foarte incantata.    

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -200 gr fulgi cocos
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura:
  • -200 gr coacaze negre
  • -2 linguri de zahar
  • -250 gr mascarpone
  • -2 linguri zahar
  • Pt sosul caramel
  • -100 gr zahar
  • -100 ml frisca

Mod de preparare

Blatul:

Este extrem de simplu de facut .

In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege.

Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute .

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute).

Umplutura:

Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit.

Sosul caramel:

Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului. Atentie sa nu se arda.

Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.

Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin .

Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul.

Asamblare:

Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam. Dam la frigider pentru 30 minute.

Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul, pentru a fi mai simplu mascarponele se poate pune cu un pos.

Dam din nou la frigider pana in momentul servirii .

Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit,...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure

Postat de Oana

Desert rulada cu crema de mure

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2016, 11:25
buna buna
la 22.02.2016, 11:26
la 22.02.2016, 12:00
la 22.02.2016, 12:31
ce faina e
la 22.02.2016, 14:07

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking