Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Mai 2016 | 3136 vizualizari
Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa

Va poftesc la o portie de tarta cu ciocolata >:d<

Ingrediente

Aluatul:

  • 200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa minerala rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat

Umplutura:

  • 200 gr, ciocolata neagra
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 linguri cu varf amidon din porumb
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.

Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul.

Dam aluatul la rece pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem doua forme de tarta cu unt.

Preparam umplutura astfel:

-ciocolata se rupe bucatele si se topeste la foc mic in 200 ml lapte.

-amidonul il amestecam cu zaharul brun, apoi il diluam in restul de lapte (200 ml)

-amestecam ciocolata topita cu amidonul dizolvat

Aluatul scos de la frigider se imparte in doua, intindem doua foi cu care vom imbraca interiorul celor doua tavi.

Impungem cu furculita din loc in loc.

Dam tavile la cuptor pentru 10 minute.

Scoatem tavile din cuptor, turnam compozitia de ciocolata si presaram seminde de canepa decorticate.

Dam din nou tavile la cuptor pentru 30 minute.

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Postat de xana

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si...

Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Postat de rocsi_1612

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 17:24
buna buna
la 15.05.2016, 17:31
Cu ciocolata nu refuz nimic! Foarte buna!
la 15.05.2016, 17:48
Sigur a fost delicioasa
la 15.05.2016, 17:52
Cioco
la 15.05.2016, 18:03
Ce ciocolatoasăăăăăă!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking