Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)

Postat de cristeena20 in Prajituri
4 Dec 2012 | 7527 vizualizari
Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)

Ingrediente

  • Baza de tarta:
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 60 gr margarina
  • 2 oua
  • Crema:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 60 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 1 ou plus 5 galbenusuri
  • sare
  • baston de scortisoara
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.

- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca , dupa 5 minute stingem aragazul si dam deoparte.

- amestecam faina cu putin lapte rece; restul de lapte se fierbe cu putina coaja de  lamaie . Adaugam laptele fierbinte la faina, amestecand mereu cu un tel. Adaugam siropul de apa cu zahar . Lasam la racit , apoi incorporam galbenusurile si oul.

- se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pt cca 40 minute. Daca se arde prea tare suprafata se poate pune o folie deasupra de aluminiu. Inainte de a se scoate, trebuie incercata cu palma, sa nu fie prea moale, dar nici tare. Consistenta va fi cremoasa, ca o budinca cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu cirese si biscuiti oreo

Postat de momo121

Desert prajitura cu cirese si biscuiti oreo

Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba...

Citeste continuarea

Desert cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 14:23
la 04.12.2012, 14:23
Delicioasa!
la 04.12.2012, 14:26
la 04.12.2012, 14:32
sa stii bunica ca e super delicioasa..e prima data cand fac..si ar eun gust de crema.mmmmmmmmmmmm
la 04.12.2012, 14:32
ce frumoasa este

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking