Ingrediente
- Baza de tarta:
- 250 gr faina
- 125 gr zahar
- 60 gr margarina
- 2 oua
- Crema:
- 500 gr zahar
- 250 ml apa
- 500 ml lapte
- 60 gr faina
- 15 gr amidon
- 1 ou plus 5 galbenusuri
- sare
- baston de scortisoara
- coaja de lamaie
Mod de preparare
- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.
- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca , dupa 5 minute stingem aragazul si dam deoparte.
- amestecam faina cu putin lapte rece; restul de lapte se fierbe cu putina coaja de lamaie . Adaugam laptele fierbinte la faina, amestecand mereu cu un tel. Adaugam siropul de apa cu zahar . Lasam la racit , apoi incorporam galbenusurile si oul.
- se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pt cca 40 minute. Daca se arde prea tare suprafata se poate pune o folie deasupra de aluminiu. Inainte de a se scoate, trebuie incercata cu palma, sa nu fie prea moale, dar nici tare. Consistenta va fi cremoasa, ca o budinca cand se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|