Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Postat de deyutzky in Dulciuri
11 Sep 2015 | 2951 vizualizari
Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Chiar daca vremea capsunilor a trecut, se poate face si cu fructe congelate sau cu orice fructe va plac.

Ingrediente

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • capsuni

Mod de preparare

Aluat:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider pentru inca 30 de minute, timp in care ne ocupam de crema.

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Il intepam din loc in loc si il acoperim cu hartie de copt(fara a-i acoperi si marginile) pentru a nu se intari. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute, pana cand marginile se rumenesc.

Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de vanilie racita complet.

Peste crema punem capsunile taiate felii.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2015, 21:31
yammmmiiii...
la 11.09.2015, 21:32
Pot pune nişte frişcă deasupra când servesc, nu?
la 11.09.2015, 21:33
Padre, pai se mai pune problema? )
la 11.09.2015, 21:35
Ce buna si frumoasa !
la 11.09.2015, 21:40
Doamne cum arata Bravo fata draga

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking