Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
3 Mar 2016 | 5748 vizualizari
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am gandit sa fac o tarta cu pepene galben, chiar daca nu a fost o specie cu coaja lucioasa (pentru ca nu am gasit decat Galia in magazin). Sper sa va placa propunerea mea pentru concursul "De la bucatar la justitiar".  

Ingrediente

  • Blat:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 8 linguri faina;
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g).
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 500 ml lapte;
  • un plic de budinca de vanilie;
  • 6 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider).
  • Decor:
  • un pepene Galia.
  • Diametru forma de tarta: 28 cm.

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand tarta trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. Se rastoarna peste un platou si se apasa pe tarta daca aceasta a crescut mai mult intr-o parte, pentru a o aduce la acelasi nivel. Se lasa sa se raceasca in continuare.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul, dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pregateste budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, si anume: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand este gata sa dea in clocote, se ia vasul cu lapte de pe foc si se adauga compozitia cu praful de budinca. Se pune vasul din nou la foc (mic) si se mesteca continuu pana cand se ingroasa budinca. Se lasa sa se raceasca complet. 

Frisca lichida se amesteca cu 3 linguri de zahar, apoi se mixeaza. Peste ea se adauga budinca rece si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza.

Asamblare:

Blatul se insiropeaza, iar deasupra se pun 3/4 din crema si se uniformizeaza. Cu restul de crema se formeaza floricele pe marginea tartei cu ajutorul unui posh. 

Pepenele Galia se taie in doua si cu un cutit sub forma de cupa se taie jumatati de sfere, apoi acestea se aseaza pe tarta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu crema de vanilie si fructe

Postat de Adele

Tarta cu crema de vanilie si fructe

Pentru inceput se pregatetse aluatul: intr-un bol incapator se amesteca faina cu sare, bicarbonat, zahar vanilat, coaja rasa si zahar, se adauga untul la tempertaura camerei si se amesteca pana...

Citeste continuarea

Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe

Postat de alba_zori

Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe

1 .Am facut aluatul:Intr-un bol am amestecat oul cu esenta de migdale,zaharul,scortisoara si romul,am adaugat faina data prin sita,o lingurita de praf de copt si a devenit o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2016, 11:27
frumoasa
la 03.03.2016, 11:38
ce tarta minunata
la 03.03.2016, 11:44
Ce faina e!!!!
la 03.03.2016, 11:53
la 03.03.2016, 12:36
Yamiii, ce bine arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking