Tarta cu dovleac /mar

Postat de epurasha2bb in Prajituri
16 Apr 2010 | 5408 vizualizari
Tarta cu dovleac /mar

eu ador dovleacul, as sta cu nasul lipit de el sa-i trag toata prospetimea si aroma ....care mai aveti prin beciul bunicii va recomand retete mea!

Ingrediente

  • 1/2 dovleac,
  • o cana mare de zahar,
  • 1 cana mare de unt topit/margarina
  • 600 g faina,
  • scortisoara Kotanyi,
  • nuca macinata,
  • 1 ou,
  • 1/2 banana,
  • 2 linguri nuca pisata

Mod de preparare

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata.

Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Apoi umplem tava cu compozitia de dovleac.Apoi luam cu mana bucati de aluat si le modelam in forma de frunze, nervurile frunzelor find evidentiate cu ajutorul unei scobitori presate in aluatul moale.Se modeleaza din aluat ce vreti, struguri, frunze, ce vi se pare voua mai frumos si mai usor.

Eu m-am jucat cu aluatul si asa mi-a venit sa fac frunze si bobite.Apoi in mijloc o floare.Si fiindca mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat am facut si 2 minitarte cu aluat , dovleac taiat cubulete mici si amestecat cu zahar vanilat si scoartisoara si in mijloc o rondea de banana.

Am bagat la cuptorul incins.Le serviti impreuna ca mama si puii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac /mar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Postat de timea

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi...

Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 18:44
foarte bine arat 5 furculite ,felicitari
la 16.04.2010, 18:51
mersi!
la 16.04.2010, 19:13
la 16.04.2010, 19:14
arata minunat, cred ca e si bun nu am mai mancat vreodata cu dovleac.
la 16.04.2010, 19:58

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking