Tarta cu dovleac si nuci pecan

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
6 Noi 2013 | 4177 vizualizari
Tarta cu dovleac si nuci pecan

Toamna s-a instalat deja comoda in vietilor noastre, mandra sa ne ofere din bogatiile ei, fructe si legume de sezon. Dovleacul, merele crocante, perele, strugurii si cartofii dulci imi plac cel mai mult din paleta colorata de arome tomnatice.

Ingrediente

  • Ingrediente blat pentru tava de 24 cm: 
  • 275 grame faina alba; 
  • 1/2 lingurita sare de mare; 
  • 60 ml apa (lasata in frigider pentru 5 minute); 
  • 1/4 lingurita ienibahar macinat; 
  • 1/4 lingurita ghimbir praf; 
  • 140 grame unt rece (80% grasime) taiat cubulete; 
  • 1 lingurita de miere.
  • Ingrediente umplutura: 
  • 230 grame dovleac copt (pireu); 
  • 2 -3 oua; 
  • 65 ml iaurt grecesc;
  • 1 praf nucsoara; 
  • 1 praf ienibahar;
  • 1 praf ghimbir; 
  • 100 grame nuci pecan; 
  • 50 grame fistic crud; 
  • 135 grame zahar brun sau miere; 
  • un praf de sare; 
  • 40 grame unt; 
  • 2 lingurite extract de vanilie;
  • 1 picatura esenta de bergamota (optional) sau coaja de lamaie;
  • sos de caramel (optional).

Mod de preparare

Mod de pregatire aluat:

1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. 

2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina. 

3. Se adauga mierea, apa rece si se framanta din nou cu mana timp de 4-5 minute. 

4. Se formeaza o bila si se pastreaza in folie alimentara de plastic pentru 30-35 de minute, la frigider.

5. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, se scoate din frigider si pe o suprafata presarata cu faina, se intinde cu sucitorul, preferabil intr-o forma rotunda. Diametrul aluatului sa depaseasca diametrul tavii cu minim 5 cm.

6. Se aduna pe sucitor si se aseaza peste tava, modeland aluatul dupa forma tavii. Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit. 

7. Aluatul se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.

8. Se pastreaza la frigider pentru inca 15 minute, se decupeaza o hartie de copt de 29 cms si se aseaza peste aluat, presarat cu cateva boabe de fasole.

9. Se introduce la cuptor incalzit la 190 de grade pentru 15 de minute.

10. Se indeparteaza hartia de copt si boabele de fasole si se mai lasa la copt pentru inca 5-6 minute. Se lasa la racit. Intre timp se pregateste umplutura.

Mod de pregatire umplutura:

1. Nucile si fisticul se prajesc la cuptor (200 grade, 5-7 minute) intr-o tava cu hartie de copt.
2. Se amesteca pireul de dovleac, zaharul si condimentele adaugand treptat cate un ou si un praf de sare.

3. Se adauga unt moale, iaurt, extract de vanilie, se amesteca si la final se adauga (optional) o picatura de esenta de bergamota.
4. Se toarna compozitia peste tarta si deasupra se presara cu nuci pecan si fistic.
5. Se reintroduce la cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 35 de minute.
6. Se consuma cu sos de caramel (optional), homemade sau gata preparat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de privatelaura

Melcisori cu nuca

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.  Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2013, 15:09
Minunata!
la 06.11.2013, 15:18
la 06.11.2013, 15:31
la 06.11.2013, 15:34
Super
la 06.11.2013, 15:46
desi nu mananc dovleac, tartaasta arata senzational, si mai are si nuci pecan. cred ca m-as risca

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking