Ingrediente
- ptr.aluat:
- 250 gr.faina;
- 150 gr.unt;
- 50 ml.apa rece;
- 3 galbenuşuri ;
- sare
- ptr.umplutura:
- 250 gr.smantana alimentara;
- 3 galbenuşuri;
- 4 dovlecei;
- 4 cepe arpagic;
- 100 gr.branzeturi (gruyere,caşcaval vechi,parmesan);
- 1 lingura cimbru
- unt ptr.uns tava;
- ulei de masline
Mod de preparare
Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare;
Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min.
Se lasa aceasta compozitie la racit;
Faina şi untul rece se framanta,se adauga galbenuşurile,sarea şi apa rece;
Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeşte de maini;
Aluatul se da la rece ptr.30 min.
Forma unsa cu unt se ımbraca cu aluatul. Se preaseaza cu furculita şi se da la cuptorul pre-ıncalzit(165-170 ngrade) pana devine aurie.
Se scoate din cuptor,se pune compozitia şi se da din nou la cuptor(165-170 gr.)ptr.aproximativ 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei şi branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|