Tarta cu dovlecei si piept de pui

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2011 | 9342 vizualizari
Tarta cu dovlecei si piept de pui

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece
  • 1 varf de lgt sare
  • Pt.umplutura:
  • 1 dovlecel de 500g
  • 500g piept de pui fara os
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lg ulei masline
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri + 1 ou
  • 100g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt de oregano si busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute.

Umplutura: Se taie dovlecelul cubulete, ceapa se taie rondele iar pieptul de pui se taie fasiute subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la incins impreuna cu pieptul de pui. Amestecam si lasam sa se caleasca pana se albeste bine de tot carnea. Se adauga dovlecelul si ceapa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc 2 minute amestecand din cand in cand. Se pune si oregano si busuiocul si se mai amesteca putin dupa care se ia de pe foc.

Aluatul se intinde in foaie si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se da la cuptor pt 10 minute.

Smatana se bate bine cu ouale, se adauga usturoiul taiat feliute, cascavalul ras si frunzele de cimbru taiate mai marunt. Se omogenizeaza.

Se pune amestecul de dovlecel si carne peste aluat dupa care se toarna amestecul de smatana. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 40-45 minute. Se decoreaza dupa preferinte si se serveste calduta. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si branza

Postat de marianascarlat

Tarta cu dovlecei si branza

Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 23:51
Bineinteles ca as gusta chiar la ora asta
la 17.06.2011, 00:09
si eu vreau
la 17.06.2011, 00:13
buuuuuuuuuuuna!
la 17.06.2011, 00:32
ce bunatateee
la 17.06.2011, 08:03
suuuuuuuuuper! m-ai nimerit in inima cu quiche-ul asta

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking