Tarta cu dovlecei si branza

Postat de marianascarlat in Aperitive / Garnituri
24 Iul 2013 | 3754 vizualizari
Tarta cu dovlecei si branza

Pana de curand nici sa nu fi auzit de dovlecei altfel decat ciorba. In ultimul timp am descoperit ca in combinatie cu branza imi plac mult. Dupa ce am facut o budinca si o omleta cu dovlecei, acum a venit randul unei tarte. Si ca sa nu las draga mea masina de facut paine sa se strice stand degeaba, am pus-o si pe ea la treaba. As avea o rugaminte la dragutele gospodine: -scrieti numai retete pe care le-ati incercat si care v-au si reusit. -dati cat mai multe amanunte din timpul prepararii. -Indicati daca puteti si dimensiunile tavii, formei, cratitei etc.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 220 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic(7g) drojdie uscata
  • 400 g faina

Pentru umplutura:

  • 250 g telemea de oi
  • un piept de pui fiert
  • un dovlecel potrivit de mare
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de ulei
  • 2oua mari sau 3 mai mici.
  • sare
  • piper
  • daca va plaace si marar tocat
  • 1 lingura buna de iaurt grecesc.

Pentru decor:

  • o rosie mare

Mod de preparare

Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit.

Pana si-a facut programul masinuta, am pregatit umplutura. Am curatat, spalat si tocat ceapa marunt iar dovlecelul curata de coaja si spalat l-am taiat felii subtiri tot cu o razatoare care are si o parte pentru feliute. Am pus uleiul intr-o craticioara pe care am pus-o pe foc si am pus ceapa sa se caleasca un pic. Cand s-a inmuiat suficient am pus peste si dovleceii, am amestecat sa se cuprinda si ei bine de ulei, am mai lasat 2-3 minute si am turnat cateva linguri de apa, am acoperit cratita si am mai lasat-o pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand, pana a scazut toata apa iar ceapa si dovleceii erau inmuiati bine. I-am lasat la racit. Intre timp am  ras branza pe razatoarea mare si am pus-o intr-un castron incapator.  Cand ceapa si dovleceii s-au racit am turnat continutul craticioarei peste branza, am adaugat si pieptul de pui tocat, am piperat de sarat nu a mai fost nevoie ca era telemeaua destul de sarata si eu chiar mananc mai nesarat. Am omogenizat putin si am adaugat si ouale si le-am amestecat usor. Pentru ca compozitia mi s-a parut destul de uscata am adaugat si o lingura de iaurt grecesc, care este destul de gros, mai gros decat o smantana.

Aluatul framantat si dospit l-am scos din cuva masinii si cu l-am impartit in 2 guguloaie. Unul din ele l-am luat in mainile usor unse cu ulei si i-am dat forma rotunda, l-am asezat in tava pentru tarta(cu diametrul de 25cm) unsa cu unt si l-am aranjat cu mana, dupa care l-am intepat cu furculita.  Am pus compozitia peste aluat si deasupra am ornat cu felii de rosii.  Cand am terminat de ornat am bagat tarta la cuptorul incins la 180 de grade.

Focul a fost potrivit, iar tarta a fost gata in 35-40 de minute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Postat de oanapl

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2013, 17:50
Mmmmmmm buna !!!
la 24.07.2013, 17:52
Delicioasa!
la 24.07.2013, 17:55
la 24.07.2013, 17:56
la 24.07.2013, 18:00
Bunaaaaaaaa!!! tare

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking