Ingrediente
Pentru aluat:
- 220 ml lapte batut la temperatura camerei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 4 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic(7g) drojdie uscata
- 400 g faina
Pentru umplutura:
- 250 g telemea de oi
- un piept de pui fiert
- un dovlecel potrivit de mare
- 1 ceapa
- 3 linguri de ulei
- 2oua mari sau 3 mai mici.
- sare
- piper
- daca va plaace si marar tocat
- 1 lingura buna de iaurt grecesc.
Pentru decor:
Mod de preparare
Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit.
Pana si-a facut programul masinuta, am pregatit umplutura. Am curatat, spalat si tocat ceapa marunt iar dovlecelul curata de coaja si spalat l-am taiat felii subtiri tot cu o razatoare care are si o parte pentru feliute. Am pus uleiul intr-o craticioara pe care am pus-o pe foc si am pus ceapa sa se caleasca un pic. Cand s-a inmuiat suficient am pus peste si dovleceii, am amestecat sa se cuprinda si ei bine de ulei, am mai lasat 2-3 minute si am turnat cateva linguri de apa, am acoperit cratita si am mai lasat-o pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand, pana a scazut toata apa iar ceapa si dovleceii erau inmuiati bine. I-am lasat la racit. Intre timp am ras branza pe razatoarea mare si am pus-o intr-un castron incapator. Cand ceapa si dovleceii s-au racit am turnat continutul craticioarei peste branza, am adaugat si pieptul de pui tocat, am piperat de sarat nu a mai fost nevoie ca era telemeaua destul de sarata si eu chiar mananc mai nesarat. Am omogenizat putin si am adaugat si ouale si le-am amestecat usor. Pentru ca compozitia mi s-a parut destul de uscata am adaugat si o lingura de iaurt grecesc, care este destul de gros, mai gros decat o smantana.
Aluatul framantat si dospit l-am scos din cuva masinii si cu l-am impartit in 2 guguloaie. Unul din ele l-am luat in mainile usor unse cu ulei si i-am dat forma rotunda, l-am asezat in tava pentru tarta(cu diametrul de 25cm) unsa cu unt si l-am aranjat cu mana, dupa care l-am intepat cu furculita. Am pus compozitia peste aluat si deasupra am ornat cu felii de rosii. Cand am terminat de ornat am bagat tarta la cuptorul incins la 180 de grade.
Focul a fost potrivit, iar tarta a fost gata in 35-40 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|