Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

Postat de MIUTA in Aperitive / Garnituri
4 Iun 2011 | 11534 vizualizari
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

Vineri dimineata am mers in piata la cumparaturi.Printre cumparaturile de la piata am luat dovlecei si ciuperci champinion.Imi plac tare mult! Am dorit sa incerc ceva nou asa ca am intrat pe bucataras.ro de unde ma inspir de cate ori vreu ceva deosebit.Aici gasesc retete speciale de la voi bucatarese/bucatari deosebiti. Am ales reteta de la Julie din aperitive,dovlecei cu rosii si ciuperci.Iti multumesc Julie este minunata tarta!Am modificat foarte putin reteta dar a iesit ceva deosebit.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • o jumatate kg ciuperci champinion
  • 2 buc.ceapa uscata
  • un gogosar rosu
  • 400 g cascaval
  • 4 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
  • smantana

Mod de preparare

  Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici.

Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata fin.

Am adaugat gogosarul taiat cubulete si l-am calit doua minute.

Am adaugat ciupercile si am condimentat cu sare,vegeta si piper.

Am lasat pe foc pana a scazut de tot apa lasata de ciuperci.Am pus patrunjelul verde tocat,am amestecat putin si am luat cratita de pe foc sa se raceasca.

Am scos dovleceii din frigider,i-am scurs de apa pe care au lasat-o si i-am sters cu servetele de bucatarie.

Am pus ulei intr-o tigaie si am prajit dovleceii pe ambele parti.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet.

Am asezat dovleceii pe fundul tavii.

Apoi m-am ocupat de compozitia cu ciuperci.Am pus 4 oua intregi si 400 g cascaval ras.Am amestecat bine toate ingredientele.La sfarsit am turnat compozitia peste dovlecelul asezat in tava.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute si pe urma 10 minute la foc mare sa se rumeneasca frumos.

Tarta este buna atat calda servita cu smantana dar si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Postat de MotanLaOale

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...

Citeste continuarea

Aperitiv cu branza

Postat de RuxyRux

Aperitiv cu branza

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 14:39
Oooo, tare bine arata si cred ca e delicioasa
la 04.06.2011, 14:51
ce de bunatati ai facut zilele astea
la 04.06.2011, 15:12
la 04.06.2011, 15:16
iti lasa gura apa
la 04.06.2011, 15:39
O, ce tarta minunata!!! Foarte frumos.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking