Tarta cu dovlecel si branza

Postat de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri
21 Iul 2014 | 3993 vizualizari
Tarta cu dovlecel si branza

M-am inspirat din reteta Simonei(Simona72) si am creat o tarta super extra mega delicioasa :)) Merita incercata (chiar si la miezul noptii)!!!!!!!!!

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 1 dovlecel mai mare - aprox 1 kg
  • 100 gr branza de vaci framantata
  • 100 gr branzica de vaci cu verdeata(Pilos)
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua

Mod de preparare

Prima data facem umplutura. Curatam dovleacul, il taiem fasii si il curatam pe dinauntru de samburi,il lasam cu sare sa se scurga de apa apoi  il taiem cubulete si il punem la calit cu putin ulei, apoi adaugam aproximativ 200 gr apa si il lasam sa fiarba cu sare.

Pana ce fierbe dovleacul pregatim aluatul. Intr-un vas punem ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Framantam bine si punem compozitia 15 - 20 minute la cuptorul cu microunde ca sa stea ferit de curentii de aer.

Dupa ce s-a fiert dovleacul si a scazut apa,in timp ce focul merge - foc mic - , adaugam cele 2 oua batute cu putin piper, apoi adaugam cele 2 linguri de smantana. Luam de pe foc si punem cele 2 tipuri de branza si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, il intindem cu facaletul si il punem intr-o forma de copt cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. In mijloc punem compozitia (lasam marginile aluatului sa treaca putin peste tava ca sa ne iasa mai frumos si sa nu iasa compozitia pe langa) , rulam marginile si dam la cuptor la foc mic aproximativ 50 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tarta sa se raceasca apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Postat de oanapl

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Postat de diaconta

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2014, 09:08
deliciu
la 22.07.2014, 10:21
la 22.07.2014, 11:14
la 31.08.2014, 22:37
delicioasa
la 01.09.2014, 16:19

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking