Tarta cu dude negre

Postat de Julie in Prajituri
6 Iul 2011 | 5406 vizualizari
Tarta cu dude negre

Dudul este un copac ce creste mai mult in zona satelor din sudul tarii. Fructele sale sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Cu gustul lor dulce acrisor, dudele sunt adevarate daruri ale naturii. Consumul acestor fructe imbunatateste starea psihica si intelectuala, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi. Nu numai ca sunt benefice pentru sanatate, consumul lor ferindu-ne de avitaminoze, dar, din dude se pot prepara si adevarate delicii culinare (gem, dulceata, suc, diverse prajituri), cat si renumita tuica.

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina,
  • 1 lingura pesmet.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri,
  • 1 ou,
  • 6 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • esenta de vanilie, 
  • 3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza),
  • 1 kg dude.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Umplutura:

Se bat albusurile, oul intreg si zaharul; se adauga smantana, mascarpone, esenta si se bate in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dude negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini. Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe...

Citeste continuarea

Tarta cu afine si zmeura

Postat de Sim0naWorld

Tarta cu afine si zmeura

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2011, 10:09
N-am mai mancat dude de cand eram copil!

Am vazut zilele trecute ca este un dud in fata blocului. Oare daca ma cocot imi zice careva ceva?
la 06.07.2011, 10:39
ce bine arata..imi place
la 06.07.2011, 11:54
suuper am papat si eu dude zilele trecute...ce-mi plac
la 06.07.2011, 12:03
cand eram mai micuta cei din familie imi ziceau...duda ...deci imi plac dudele, clar! dar tarta asta imi place si mai mult
la 06.07.2011, 13:01
vreau si eu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking