Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged

Postat de nico15 in Prajituri
16 Feb 2014 | 5744 vizualizari
Tarta cu fructe, crema de vanilie  si aluat fraged

Ingrediente

  • Aluat: pt o tarta de marime potrivita
  • 250 g de faina
  • 125 g de unt peste 82% grasime
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus
  • 20 ml de lapte caldut
  • Zahar vanilat
  • Razatura de lamaie
  • 2 bucati kiwi
  • 1 portocala
  • 30 g de coacaze
  • 50 g de afine
  • 100 g de capsuni
  • 100 g mure
  • 20 g de gelatina
  • Crema de vanilie:
  • 1 Litru de lapte
  • 300 g de zahar tos
  • 100 g de amidon sau 200 g de faina
  • 5 galbenusuri
  • Esenta de vanilie

Mod de preparare

Cantarim materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde,  si vom adauga zaharul se amesteca bine, galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat.

Cernem faina si adaugam peste in robot, amestecam putin la viteza mica dupa care scoatem si continuam amestecarea foarte putin.

Aluatului i se da forma dorita, se-nfoliaza si se da la frigider, unde va sta aproximativ 15-20 de minute. In acest timp pregatim formele de minutarte si forta mare de tarta, acestea se vor unge cu unt si presaram faina. Cand scoatem aluatul il vom intinde repede si nu vom folosi prea multa faina, doar cat sa nu se lipesca si deja il punem in forma. Se va modela pe forma tartei si se va intepa pe fundul ei pentru a nu se umfla. Dupa ce am modelat cu forma cu tot mai dam la congelator 10 minute, pentru a nu se lasa marginile si pentru a prinde o crusta interesanta.

 Dam la cuptor T 180°C aproximativ 15-20 de minute, minitartele se fac mai repede, deci atentie sporita sa nu se arda.

 Separat facem crema de vanilie dupa cum urmeaza:

Amestecam galbenusurile cu amidonul cernut si zaharul, in acest timp punem laptele la foc mic, dupa ce s-au amestecat ingredientele se ia din laptele de pe foc o cana si se va adauga treptat peste amestecul de oua, dupa ce a fost incorporat acesta se va adauga peste laptele care fierbe la foc mic. Acestecam in permanenta deoarece daca nu suntem atenti se va prinde foarte repede. Cand observam ca are consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pune deasupra cremei folie de plastic direct pe crema, pentru a nu prinde pojghita si o vom da la frigider.

 Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam sa se tempereze, dupa care adaugam crema de vanilie si vom adauga fructele dupa pricerea fiecaruia. Nu se va lasa loc liber pe tarta sa se vada crema de vanilie, tarta se va umple de fructe.

 Eu am decorat-o cu portocala, kiwi, capsuni, afine, coacaze si cirese galbene.

Facem un jeleu, citim si urmam indicatiile dupa pachet, vom folosi doua tipuri de jeleu, incolor pentru: kiwi si portocala si rosu pentru: capsuni, afine, coacaze.

Cu acesta vom napa tarta noastra pentru a avea un aspect deosebit si pentru a nu oxida fructele.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Tartă cu cireşe

Postat de diaconta

Tartă cu cireşe

Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia. Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 12:41
delicioasa tarta
la 16.02.2014, 13:29
la 16.02.2014, 14:15
super
la 16.02.2014, 15:31
Ce de fructe! Place!
la 16.02.2014, 19:24

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking