Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
20 Feb 2017 | 3846 vizualizari
Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza

Cand este vorba de tarte cu fructe, nu ma pot opri la o singura portie, ce sa fac, imi plac prea mult! De aceasta data, am ales combinatia de fructe cu branza, ca sa impac toate gusturile, ca asa imi place, sa fie toata familia multumita. A iesit grozava, un desert perfect ii ziceam noi, in plus, inlocuind zaharul cu inducitor, am profitat si am mancat mereu cate o portie mai mare 😂. Sa faceti si voi si o sa va convingeti ca am dreptate!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de fructe:

  • 600 gr fructe de padure congelate
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 2 linguri zahar)
  • 2 linguri amidon
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 5 linguri zahar)
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Pentru sos:

  • 120 ml suc de fructe scurs de la fructele de padure
  • 1 lingura rasa indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos.
Umplutura de fructe:
Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem cratita de pe foc, adaugam plicul de vanilie si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, indulcitorul si pliculetul de vanilie. Adaugam iaurtul si coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea. Incepem si o incorporam in compozitia de unt. Framantam cu mainile, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Umplutura de branza:
Mixam branza cu indulcitorul si galbenusurile. Adaugam coaja rasa de portocala, pliculetul de vanilie si grisul.
Albusurile le batem spuma. Le incorporam peste branza, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Asezam foaia de aluat in tava tapetata, presam usor pe marginile tavii cu mana, inclusiv pe pereti.
Turnam umplutura de fructe, o nivelam, apoi adaugam umplutura de branza si o nivelam.
Acum taiem surplusul de aluatul de pe marginea tavii.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos, dar este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 40 de minute, ca sa vedem cat mai este nevoie sa se coaca. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
Sosul:
Intr-o cratita, punem sucul de la fructele de padure cu indulcitorul. O punem pe foc si lasam sa dea in clocot.
Desfacem amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, dam focul la mic si il turnam in fir subtire peste sucul de fructe. Amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Il luam de pe foc cand s-a ingrosat putin si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut.
Portionam tarta rece, turnam sos caldut si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu ricotta si fructe de padure

Postat de comanligia

Tarta cu ricotta si fructe de padure

Se face un aluat din apa,ulei, sare  si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si fructe de padure

Postat de AlinaL

Tarta cu branza si fructe de padure

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, untul rece ras sau taiat cubulete, zaharul , sarea si oul. Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta rapid, la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 20:01
Ce bine m-am nimerit ! Gust bun, aspect impecabil! Cred ca merge facuta de sarbatorile de Pasti (in loc de pasca)!
la 20.02.2017, 20:06
Multumesc mult Miki! Sa stii ca merge facuta de Paste, mai ales ca sunt persoane carora nu le place pasca cu aluat
la 20.02.2017, 20:11
Arata minunat!
la 20.02.2017, 20:16
iar n-ai fost cumintica...
la 20.02.2017, 20:21
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking