Tarta cu ricotta si fructe de padure

Postat de comanligia in Prajituri
30 Sep 2013 | 4796 vizualizari
Tarta cu ricotta si fructe de padure

Pentru ca ieri am facut 2 foi de tarta,am folosit-o pe prima,azi am incercat-o pe a doua dar cu o alta umplutura,si o alta glazura,o bunatate! zic eu :)

Ingrediente

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
  • Umplutura:
  • 1 cutie de ricotta
  • 250 ml de frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • Glazura:
  • cateva fructe de padure (zmeura,afine,coacaze,mure etc)
  • 3-4 linguri de zahar

Mod de preparare

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca,apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte,se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte,se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita.Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.

In acest timp se face crema se bate frisca cu zaharul,apoi se amesteca cu ricotta si se orneaza foaia de tarta dupa racire,apoi se face o glazura din fructe de padure si zahar si se pune peste crema dupa racire.

Se poate orna dupa preferinta cu moate de frisca.Se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu fructe de padure

Postat de adasev12

Tarta cu fructe de padure

Mai intai am pus fructele de padure scurse de surplusul de suc ( am scurs cam 200 ml pe care l-am folosit la jeleu) cu 6 linguri zahar pe foc  si am lasat sa fiarba cam 10 minute, pana s-au...

Citeste continuarea

Tarta cu suc de portocale

Postat de brunetica

Tarta cu suc de portocale

Sfaramitam biscuitii si ii amestecam cu untul moale ( nu topit) . Galbenusurile le batem spuma cu zaharul , dupa ce a rezultat o crema adaugam ricotta , lingura de faina , coarja rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 20:28
la 30.09.2013, 20:29
Mamaaaaaaaaaaaa cum arata
la 30.09.2013, 20:31
Minunata!Si buna! Vreau!
la 30.09.2013, 20:31
Wou cum arata
la 30.09.2013, 20:38
frumoasa

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking