Ingrediente
- Pentru 2 foi de tarta:
- 1 cana de apa
- 4 linguri de ulei
- faina ptr un aluat nici moale nici tare
- putina sare
- Pentru ungerea foilor:
- 250 gr de unt bio
- 7 linguri de faina
- Umplutura:
- 1 cutie de ricotta
- 250 ml de frisca
- 3-4 linguri de zahar
- Glazura:
- cateva fructe de padure (zmeura,afine,coacaze,mure etc)
- 3-4 linguri de zahar
Mod de preparare
Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca,apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte,se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte,se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita.Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.
In acest timp se face crema se bate frisca cu zaharul,apoi se amesteca cu ricotta si se orneaza foaia de tarta dupa racire,apoi se face o glazura din fructe de padure si zahar si se pune peste crema dupa racire.
Se poate orna dupa preferinta cu moate de frisca.Se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|