Tarta cu fructe de padure

Postat de adasev12 in Prajituri
19 Dec 2011 | 6706 vizualizari
Tarta cu fructe de padure

imi plac tare mult tartele, cu orice fel d umplutura. am tot vazut pe la bucatarasi diversi tarte si prajituri cu fructe de padure si mi-m zis s afac si eu ...a iesit aceasta tarta cremoasa si f buna...daca va place, va invit cu drag la o portie pe toti!

Ingrediente

  • pt tarta:
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 120 g unt ( eu am pus unt si margarina amestecat)
  • 120 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • crema:
  • o budinca de vanilie de 80 g
  • o vanilie
  • 4 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 g ricotta
  • 300 g fructe de padure
  • 6 lg zahar
  • jeleu:
  • 200 ml suc de la fructele de padure
  • 4 lg zahar
  • un plic de gelatina

Mod de preparare

Mai intai am pus fructele de padure scurse de surplusul de suc ( am scurs cam 200 ml pe care l-am folosit la jeleu) cu 6 linguri zahar pe foc  si am lasat sa fiarba cam 10 minute, pana s-au legat frumos ca un gem. Am lasat la rece.

Am pregatit apoi tarta: am amestecat faina cu praful de copt intr-un castron, iar in mijloc am pus zaharul, ouale si untul moale ( eu am pus unt si margarina, jumate-jumate). Am amestecat bine pana s-a format o coca moale si omogena. Am uns bine forma de tarta si am tapetat cu faina, apoi am intins cu mana coca in tava, pana peste peretii tavii. 

Data viitoare o sa iau boabe de fasole sa folosec la coacerea tartei, ca asa nu-si pastreaza forma.

Tarta se inteapa bine cu furculita peste tot si se da la cuptorul incalzit la 200grade pentru 10 min, apoi se scade temperatura la 180 grade, se mai coace 10 minute, apoi la 170 grade inca 10 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Cat timp se raceste tarta se prepara crema: se face budinca conform instructiunilor de pe pachet, cu 400 ml lapte si 4 linguri zahar, apoi se da la racit. Cand e complet rece se amesteca cu ricotta . Se unge tarta rece cu crema de vanilie si ricotta, apoi peste crema se intind fructele de padure racite, peste toata suprafata tartei.

Se face jeleul: in  sucul se la fructe se dizolva plicul de gelatina, se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc pana incepe sa fiarba, se lasa un minut, apoi se ia de pe foc, se mai lasa un minut sa se raceasca, invartitnd in el  si apoi se toarna usurel peste tarta, avand grija sa acoperim toata suprafata tartei, repejor ca se intareste un-doi.

Se lasa tarta la rece macar o ora apoi se paote servi. Eu am facut-o de ceva vreme, asa ca am servit deja. Buuuuuna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tarta cu fructe de padure

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 13:50
buna ziua dragi bucatarasi!
poftiti la desert...
la 19.12.2011, 13:59
am venit
la 19.12.2011, 14:12
si eu vin dar dai portie dubla asa dupa marime
la 19.12.2011, 14:22
mie-mi place orice dulce cu fructe
la 19.12.2011, 15:10
ce bunatate !!!![ emoticoane succesive cu inundatii ]

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking