Tarta cu fructe de padure

Postat de Sidy in Prajituri
22 Apr 2013 | 7362 vizualizari
Tarta cu fructe de padure

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Gurmandino si mi-a placut foarte mult. Asa ca m-am hotarat sa o fac si am cumparat fructe de padure congelate, de la Real, din galantarul unde se vand produsele congelate la kg si te servesti singura. Mare greseala! Fructele de padure au fost foarte acre si dupa ce s-au decongelat s-au inmuiat foarte tare. Asa ca va recomand sa o faceti cu fructe de padure proaspete sau sa le cumparati de altundeva...

Ingrediente

  • 500 g fructe de padure
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 190 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 375 ml lapte
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 30 g amidon
  • 1 plic torta jelee rosu
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii.

Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri.

Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de minute la rece.

Separam galbenusurile si le mixam bine cu 150 g zahar pina se albesc, adaugam amidonul, laptele la temperatura camerei si le punem pe foc in oala de lapte cu pereti dubli.Amestecam continuu cu telul sa nu se faca cocoloase, pina se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca.

Punem aluatul intr-o forma mare de tarta cu diametrul de 30 cm pe care am uns-o cu putin unt, dupa care intepam aluatul cu o furculita.Pentru 30 de minute, dam iar la rece tava cu aluatul.( sa nu se stranga aluatul cand incepe sa se coaca).

Incalzim cuptorul la 190 de grade C , iar peste aluat presaram boabe de fasole uscata- sa nu se ridice aluatul la copt-coacem aluatul 15 minute., apoi indepartam boabele si mai il coacem 20 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie.

Scoatem batul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema dupa ce s-a racit o amestecam cu apa de trandafir( sau esenta de migdale)pina se omogenizeaza, dupa care o turnam peste aluatul de tarta si o nivelam cu lingura.

Peste crema asezam fructele de padure decongelate, scurse bine si date cu zahar dupa gust.Am pus pe marginea tartei niste felii de piersici ca prea erau moi fructele de padure si nu am vrut sa curga jeleul.

Preparam Torta Jelee cu sucul lasat de fructe dupa instructiunile dupa plic si cu o lingura punem uniform jeleu peste fructe.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tarta cu fructe de padure

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2013, 07:54
Minunată! Îmi închipui ce gust are.
la 22.04.2013, 08:01
la 22.04.2013, 08:18
la 22.04.2013, 08:19
la 22.04.2013, 08:24
Ce faină+i tarta asta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking