Tarta cu smantana si fructe de padure

Postat de deyutzky in Prajituri
20 Sep 2014 | 20414 vizualizari
Tarta cu smantana si fructe de padure

O bunatate de tarta cu blat fraged si usor crocant la exterior si crema fina de smantana.

Ingrediente

  • Blat (diam. tava 22cm):
  • 250 g faina
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri apa minerala + 1 lingurita otet
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • aprox.650 g smantana
  • 4 oua
  • zahar dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox. 300 g fructe de padure (congelate am avut eu, se pot pune si proaspete)

Mod de preparare

Blat:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox 1 h jumatate.

Dupa ce a stat destul la rece il scoatem din folie si intindem cu ajutorul sucitorului o foaie rotunda.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem foaia de aluat in tava astfel incat aluatul sa fie ridicat si pe peretii tavii.

Intepam blatul din loc in loc cu o furculita si punem peste ele fructele de padure, iar peste fructe turnam umplutura: batem bine ouale cu zaharul, adaugam esenta si smantana.

Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 45-50 de minute, daca vi se pare ca nu s-a prins destul o mai puteti lasa inca 10 minute. 

Scoateti tarta din cuptor si o lasati la racit, dupa care o serviti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smantana si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tarta cu fructe de padure

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...

Citeste continuarea

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Postat de gospodariu

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2014, 02:28
la 20.09.2014, 05:48
Super Bună
la 20.09.2014, 06:41
Foarte buna!
la 20.09.2014, 07:32
ce tarta buna! si frumoasa....
la 20.09.2014, 07:40
Am venit si eu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking