Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta in Prajituri
5 Mai 2013 | 6680 vizualizari
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa că reţeta asta a fost tocmai potrivită. Blat sfărâmicios, jeleu acrişor de fructe, bezea crocantă cu nucă, o combinaţie care mie îmi place tare mult. Mi se alătură cineva?

Ingrediente

  • Pentru foaia de tarta:
  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g untura
  • 4 galbenusuri de ou
  • 4 linguri smântâna
  • 5 linguri zahar
  • O lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamâie
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru jeleu:
  • 300 g fructe de padure(afine,coacaze roşii,mure)
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata

Mod de preparare

Pentru foaia de tarta,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de forme.

Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru o ora.

Pentru jeleu,am amestecat fructele cu zaharul,le-am pus in blender si le-am pasat,dupa care le-am trecut prin sita pentru a înlatura semintele.

Daca nu va deranjeaza,puteti sari peste aceasta etapa.

Am amestecat apoi cu amidonul si am pus vasul pe foc,amestecând pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.

Cu aluatul pregatit,am îmbracat formele.Mi-au iesit 12 bucati.

Am pus în fiecare jeleu de fructe si câteva afine.

Pentru bezea,am batut albusurile spuma tare,am adaugat câte o lingura de zahar iar la final am încorporat usor nuca cu ajutorul unei palete.

Cu un  poş am pus bezeaua deasupra tartelor.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta trebuie sa ramana destul de crocanta si bezeaua uscata.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

Postat de rocsi_1612

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

Foile: Intr-un bol puneti ouale, untura, indulcitorul si un praf de sare. Mixati totul bine. Amoniacul il stingeti cu zeama de lamaie, il adaugati peste amestecul de mai sus. Puneti si vanilia....

Citeste continuarea

Prajitura cu mure

Postat de pushaa

Prajitura cu mure

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 17:17
Bunaciuni a la Dia !
la 05.05.2013, 17:20
exact ce imi place mie, dau la schimb niste prajituri cu crema
la 05.05.2013, 17:22
Timi,iti dau cu mare drag
la 05.05.2013, 17:22
Cleme,am fost totusi destul de cuminte de data asta ))))))))
la 05.05.2013, 17:23
bun bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking