Tarta cu branza si afine

Postat de gurita_ta2005 in Prajituri
7 Aug 2013 | 13097 vizualizari
Tarta cu branza si afine

reteta este luata de aici http://clickpoftabuna.ro/meniul-zilei/tarta-cu-branza-2/index.html

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 4oua
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 200 ml smantana
  • 300 g afine

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila.

Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute.

Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,smantana,esenta si zaharul iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se pun albusurile peste branza si se amesteca usor de jos in sus.Amidonul se toarna in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se toarna compozitia de branza peste tarta,punem si afinele putin zdrobite cu o furculita.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si afine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu branza si afine

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2013, 11:01
la 07.08.2013, 11:02
foarte buna,
la 07.08.2013, 11:02
mmm buna!!!!!!!!
la 07.08.2013, 11:04
la 07.08.2013, 11:05
dana, da. buna si tarta, buna si bya )ps. si sebyca

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking