Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas

Postat de katty in Dulciuri
4 Ian 2017 | 1976 vizualizari
Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare,
  • coaja rasa de lamaie

Crema de cocos:

  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 6 linguri zahar
  • 750 ml lapte
  • 200 ml smantana de frisca
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare

Jeleu de mango:

  • 1 compot mango(420 gr)
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura zahar optional
  • nuca de cocos ptr ornat

Mod de preparare

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Cand este gata, scoatem tava si rasturnam blatul, pe care il lasam la racit.
Pentru jeleul de mango, scurgem 50 ml zeama de la compot, in care hidratam gelatina. Punem  fructele impreuna cu restul de zeama si 1 lingura de zahar (daca vi se pare ca nu este suficiet de dulce) la foc pana se infierbanta bine. Adaugam 1 lingura zeama fierbinte in gelatina, amestecam rapid, apoi turnam gelatina in compotul infierbantat. Mixam bine compotul si il lasam sa se racoreasca, apoi il turnam peste blatul racit. Dam tarta la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Punem praful de budinca, apoi adaugam cate putin lapte caldut, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana crema se ingroasa. O dam jos si o lasam sa se raceasca, amestecand constant in ea, apoi o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Aseazam crema deasupra tartei, apoi presaram nuca de cocos. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fursecuri fara zahar

Postat de Alina26

Fursecuri fara zahar

Împărțim ingredientele in doua astfel: -intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos,...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si iaurt

Postat de miha

Placinta cu branza si iaurt

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 04.01.2017, 13:34
hmm cat de bine arata
la 04.01.2017, 13:37
ce tarta delicioasa
la 04.01.2017, 13:42
delicioasa
la 04.01.2017, 14:18
la 04.01.2017, 14:19
Mă înscriu la o porție!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking